5 Eylül 2009 Cumartesi

Uzmanlar Ramazan’da Balık Tüketmeyi Öneriyor

Ramazan Ayı’nda gün boyunca yemek yenilmediğinden iftarda mutlaka hafif ve besin değeri yüksek olan balık gibi gıdalar tüketilmesi gerektiğini belirtiyor.Besinler arasından balık tüketmeyi öneren uzmanlar balık yemenin önemini belirterek,oruçlarını balık yiyerek açanlarda mide hazımsızlığı ve bariz mide ağırlığını hissetmediklerini belirtiyorlar.Uzmanlar balıkta A ve D vitamini bol miktarda bulunduğundan ve protein deposu olduğundan mide daha rahat bir şekilde hazmettiğinden dolayı iftardan sonra mide ağrısı,midede ağırlık,bulantı gibi belirtilerin olmaması için mutlaka iftarda balık tüketilmesinin gerektiğini dile getiriyorlar.Ramazan Ayı’nda hatta 5 öğün balık tüketilmesi gerekiyor.Mide ve beyin sağlığı için balık tüketmenin çok önemli olduğunu vurgulayan uzmanlar Ramazan Ayı dışında da mutlaka 3 öğün balık tüketilmesinin son derece önemli olduğunu bildiriyorlar.

Hiç yorum yok: