2 Mayıs 2009 Cumartesi

Sahuru Tehir Etmek

Oruçlu kimsenin dikkat etmesi istenen davranışlardan biri de sahuru son dakikasına kadar tehir etmesidir.Tehir derken ; Peygamber efendimizin ümmetine karşı gösterdiği şefkat ve merhamet vardır.Zira bazı bünyeler uzun süre açlıktan fazlaca muzdarip olabilirler.Dolayısıyla sahurun son vaktine kadar geciktirilmesi, oruç süresinin az da olsa kısalmasını sağlayacaktır.

Sahur gece yarısı ile tan yerinin ağrışı arasında yenen yemeğe verilen bir addır.Allah Rasulü bir lokma dahi olsa sahura kalkıp yemek yemeyi tavsiye etmiştir ve sahurda bereketin olduğunu ve sahura kalkanlara meleklerin dua da bulunacagını müjdelemiştir.

Sahur en bereketli ve en verimli zamandır.Bu bereket değişik cihetlerden olabilir ; bunları Efendimizin sünnetine uyma , sahurla oruç ve diğer ibadetler için güç ve kuvvet kazanma , dinç olma, şiddetli açlığın meydana getirebileceği kaba davranışlara engel olma, dua ve Allah’ı anmaya vesile olma şeklinde sayabiliriz.

Sahur vakti kalkma mübarek Ramazan ayında oruç için dikkat edilmesi en önemli husustur.İbadeti tam ve kusursuz olarak yerine getirmek Allah’ın sevgisini ve hidayet vesilesini kazanmamızı sağlayacaktır.

Sahura kalkmada sahurda yenen yemekte bereket vardır.Bir yudum su içmek dahi olsa sakın onu terk etmeyin.Çünkü sahura kalkanlara Allah (c.c.) rahmet eder melekler de istiğfar ederler.

Hiç yorum yok: