29 Nisan 2009 Çarşamba

Ramazan Ayının Önemi Yazı Dizisi 2

Ramazan ayı; Bizler misafir gibiymiş gibi yaşamısınİ öğretir. Çünkü insan oğullarından bazıları genç yaşta bazıları ise ihtiyatlıkta azrailin kucağına düşer, yani ecelİ gelip allah'a kavuşur, işte ramazan ayı bizlere kulluk şuurumuzu yerine getirmenin kaçınılmaz olduğunu hatırlatır ve Allaha inancımızı pekiştirip resullah'ın sünnetine yapışarak salih ameller işlemeliyiz, bu dünyadan er geç bir gün göçüp gideceğiz, öyle ise feyiz ve berekitine inandığımız bu ramazan ayında sürekli yiyip içmeyi bir bir an olsun terk ederek dini vecibebiz olan ramazan ayını oruçlu geçirip diğer kötü alışkanlıklarımı terkederek kurtuluşa ve hiç bitmeyen sonsuz hayatı kazanmak için azami gayret göstermeliyiz, çalışmamızı öğretir.

Bazı rivayetlerde Allahın Resulü biz Müslümanlardan iki şeyi istememizi emretmiştir, Bunlardan biri cennet’i istemeyi diğeri ise Cehennemden uzaklaşmayı istemiştir,

Diğer bir hadisi şerifte ise oruç tutanlar için dünyamızdaki denizlerdeki yaşayan balıkların bile dua ettiklerini, ifatar edinceye kadar onlar için bağışlanmalarını isterler. Görülüyorki islamin beş şartı olan oruç tutmanın ne kadar faziletli olduğunu fark edip sevabından mahrum kalmamalıyız.

Ahirete inanan insanların oruç tutmalarıyla imanlarının arttığı bir gerçektir. İnsanlığın neşe ve huzur içinde yaşamaları islamiyetin getirdiği üstün ahlak ile mümkün olmuştur, biz Müslümanlar yıllarca medeni saydığımız teknolojileri üstün olan milletlerin baskı ve zulümleri biz Müslümanları tanınamaz hale getirmiştir, bunun tek nedeni ise ramazan ayında inmeye başlayan kuranı kerimi unutup onu rafa kaldırmamızdır, artık Müslümanların silkinip kendine gelmesi elzem olmuştur.

Hiç yorum yok: