14 Mayıs 2009 Perşembe

Ramazanda Oruçlu Bir Kişiyi Evinize Davet Edin

Ramazan da oruçlu bir kimseyi evine davet eden Müslüman bir kişiye Allah neler ikram etmez ki, düşünün bir kere;

Allah için oruç tutan bir kimseye siz bir ikramda bulunsanız Allah size misliyle ikram da bulunur. Çünkü ramazanda oruç tutan kimse bu amelini hiç bir menfaat gözetmeksiniz safiyane Allah’ın rızasını kazanmak için oruç tutar bu yüzdendir ki oruç tutan bir kulunu sevindiren kişiyi Allah onu vehhab ( iylik eden ) ismiyle yapmış olduğu iyiliği hiç bir zaman zayi etmeyeceği bilinmelidir. İşte bu nedenledir ki Ramazan Ayı'nda kimsesiz, düşkün, anasız babasız yetim çocukları hatırlayıp onların bir nebzede olsa maddi ve manevi sıkıntılarını paylaşıp sevindirmeliyiz.

Bir hadisi şerifte buyuruluyor ki eğer “ümmetim ramazanın ne olduğunu bilselerde bütün senenein ramazan olmasını isterlerdi” sene boyu güç yetecek bir iş olmadığını herkes taradından bilinmektedir. Ramazan’ın sevabının karşılarştırmak için peygamber sav efendimiz “insanlar bütün senenin ramazan olmasını arzu ederledi diye buyurmuştur” peygamber sav efendimizden rivayet edilen yüzlerce hadiste ramazanın çeşitli faziletleri nakledlimdişti. Onları topluyabilmek benim gibi bilgisiz birinin bunların dışındadır bir de bunlaruı genişçe yazarsam okuynların usanacağının kanatindeyim. Çünkü zamanızda dinin emirlerini yerine getirmeye karşı ilgisizliğin ne kadar artığını hepimizce malumdur. İlim ve ameldeki aldırmazlığın ne kadar artığpını herkes kendi halini düşünerek anlayabilir.

Başka bir hadisi şerfite “kim aç olanı doyurur çıplak olanı giydirir yolcuya geceyi geçirmek için yer verirse cenabı Allah onun kıayametinin dehşetinden emin kılar”.

O nedenledir ki Ramazan Ayı Müslümanların sosyal yardımlaşma ayıda denilebilir.

Hiç yorum yok: