19 Haziran 2009 Cuma

Ramazanda Tatil Önerisi İhlas Armutlu Tatil Köyü

Ramazan tatiliniz için uygun tatil önerilerini paylaşmaya devam ediyoruz. Bu yazımızda Türkiye’nin en büyük ve en kapsamlı sıcak su kaynaklarıyla donatılmış tatil köyü olan İhlas Armutlu tatil köyünü tanıtacağız. İhlas şirketinin Armutlu tatil köyü adında da belirtildiği gibi Yalova şehrinde Armutlu ilçesinin Bozburun bölgesinde yer alıyor.

Hepsi denizi gören 1686 daireden oluşan tesisin bütün dairelerinde ise kaplıca şifalı suyu bulunuyor.

Tatil köyü kapsamında aktivite olarak; 6 adet yüzme havuzu (açılıp kapanabilen dört adet yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, iki adet açık yüzme havuzu) su kaydırakları, plajlar, gokart, jet-sky, basketbol ve voleybol sahaları,aile havuzu, kaplıca havuzu, banana sörf, bowling salonu, internet kafe, futbol sahaları, fin hamamı, masaj, sauna, fitness center, 4x4 Atv, Lunapark ve Faytonlar bulunmaktadır.

Ayrıca tesiste; alişveriş merkezi, market, kafeteryalar, restorantlar, fastfood ve sağlık merkezi yer almaktadır.

Tatil Köyünün kendi deniz otobüsü iskelesinin bulunması ulaşımı da oldukça kolaylaştırmaktadır. Her gün İstanbul, Yenikapı ve Bostancı'dan kalkan tarifeli deniz otobüsleri ile Armutlu'ya 1 saatte ulaşılabilmektedir.

Her dairede şifalı kaplıca suyun kullanılabildiği tesis, termal turizm için de oldukça caziptir. Tatil Köyünde yaz kış, günlük, yaklasik 9.000 kişi konaklayabilmektedir.

Denize girme imkanları olarak İhlas Armutlu Tatil Köyü, Gemlik Körfezi girişinde Armutlu ilçesinin Bozburun (Tavşantepe) mevkiindedir. Arazinin Kuzeyi Orman, Güney ve Batı istikameti denizle çevrilidir.
1.300 metrelik sahil şeridinde, plajlar, Deniz Otobüsü iskelesi ve deniz aktiviteleri merkezi vardır.

Havuz imkanı olarak ise Tatil Köyünde, 6 adet yarı olimpik bay , bayan ve çocuk yüzme havuzları bulunmaktadır. Havuzlarımız kapanır açılır sistemli olduğundan 4 mevsim kullanılabilmektedir. Havuz komplekslerinde su kaydırakları, masaj salonu, fitness center, sauna,fin hamamı, aile havuzları, türk hamamı,kaplıca havuzu, duşlar ve kafeteryalar bulunmaktadır.

Spor olanakları olarak futbol, basketbol, voleybol sahaları, aerobik ve doğa yürüyüşü imkanları, motokros gibi ekstrem spor imkanları dahi bulunmaktadır.

Tesisin en önemli imkanlarından biri olan kaplıca sularıyla ilgili olarak da bilimsel olarak kapsamlı görüşlere yer verilmiştir.

Armutlu Kaplıcaları hakkında Istanbul Üniversitesi Tip Fakültesi Hidro - Klimatoloji Kürsüsü Ögretim Üyelerinden Doç.Dr. Kuyas Yassa'nın raporunda Armutlu Kaplıcaları hakkında şu görüşlere yer vermektedir.

Ülkemizdeki belli başlı şifalı sulardan en ünlülerinden birisi de Armutlu Kaplıca sularıdır. Bu sular ihtiva ettikleri sülfat ve bikarbontlar dolayısıyla sindirim sistemi üzerinde etkilidirler.

Mide asidinin azlığı veya çokluğuna bağlı şişkinlikler,bağırsak salgı veya hareketlerinin düzensizliğine bağlı sindirim bozuklukları, karaciğer, safrakesesi ve pankreas tembelliğine bağlı sindirim bozukluklarında bu suların çok olumlu etkileri beklenir. Spastik kolit ve bağırsak tembelliği sonucu gelişen kabızlık ve ishal gibi kalın bağırsak hastalıklarının tedavisinde çok yararlar beklenir.

İhtiva etkileri, klorür dolayısıyla böbreklere faydalıdır. Yine bu sulardan dolaşım sistemi rahatsizlıkları ve çevresel atardamarların, fonksiyonel yetersizliğine bağlı olarak gelişen, dolaşım bozukluklarının tedavisinde istifade edilebilir.

Hareket sisteminin hastalıklarından, yıpranma romatizmalarının bütününde, fibrozitisler denilen yumuşak doku romatizmalarınında, artritizde (iltihapli eklem romatizması) alevli dönemi geçip sakinleştiği zamanların tümünde, hem tedavi edici hem de koruyucu etkisi vardır. Tedavi, doktor tavsiyesi ile banyo kürleri seklinde sağlanabilmektedir.

Ayrıca bir çok hastalıkların nekahat devresinin sonunda hastaların güç kazanması ve normal yaşama kolay uyum gösterebilmesi için kaplıca kürlerinden istifade edebiliriz.

Nihayet hiçbir hastalık olmadığı halde, günlük yaşamın ve çalışma hayatının çeşitli etkileri ile ruhen ve bedenen yorulmuş kişilerin ve sporcuların yeniden enerji kazanmasında kürlerinden çok fazla faydalınabilir.

Son olarak tesiste konaklama fiyatlarına gelirsek..

22 Haziran tarihine kadar;
98m2 gecelik 120tl
80m2 gecelik 110tl
70m2 gecelik 100tl
50m2 gecelik 80tl olarak belirlenmiş.

22 Haziran – 7 Eylül arası fiyatlar
98 m2 4-6 gece için 190tl 7gece üstü 170 tl
80 m2 4-6 gece için 180tl 7gece üstü 160 tl
70 m2 4-6 gece için 170tl 7gece üstü 150 tl
50 m2 4-6 gece için 150tl 7gece üstü 130 tl

Detaylı bilgi için aşağıdaki linkleri takip edebilirsiniz.
http://www.ihlasarmutlu.com/tr/kiralama.asp
http://www.ihlasarmutlu.com/tr/rezform.asp

1 yorum:

Mahmut K dedi ki...

Merhaba sizinle nasıl iletişime geçebilirim önemli bir konu :)