26 Mart 2009 Perşembe

Allah'ın En Sevdiği Koku Oruç Kokusu

Bilir misiniz Allah’ın en sevdiği koku nedir ? Bu koku sokaklarda veya cami köşelerinde hatta ve hatta esans satıcılarında da bulunmayan apayrı bir özelliğe sahip bir koku vardır. Bu koku sadece ve sadece ramazan ayında oruç tutan Müslümanlar dan kaynaklanan kokudur. Hatta bir hadisi şerifte “oruçlunun ağız kokusu, Allah indinde misk kokusundan daha hoştur” buyurmuştur,

İşte Allah için oruç tutan insanın nefesi Allah’ın yanında en güzel kokudur. Bu bizlere şunu öğretir ki ramazan ayında oruç tutan insanın Allah katında değerli bir kul olduğu aşikardır, oruçlunun ağzından açlık yüzünden meydana gelen koku Allahın nazarında misk kokusundan daha hoştur. Hadis alimleri ağız kokusunun sekiz manaya geldiğini söylemişlerdir, allahü tela avrette bu kokunun karşığı ve mükafatı olarak miskten daha güzel ve tesirli bir koku nasip edecektir, bundan da anlıyoruz ki kıyamet günü kabirlerinden kalktıkları zaman oruç tutanların bir alem iti olarak ağızlarından miskten daha güzel bir koku gelecektir,

Oruçlunun gayesi Allaha en yakın olmak olduğundan bir bakıma Allahın sevdiği biri olur, oruç Allahütealanın çok sevdiği ibadetlerden birisidir.

İşte karşılıksız ve koşulsuz sevginin tanımını yapmak istiyorsanız, Allah ile kul arasında ki ilişkinin oruç tutmadaki rolünde bulabiliriz. Nitekim diğer yapılan ameller kişinin kendisini cehennem azabından veya başka gayeler için işlediği amellerdir ki ; karşılığında menfaat gözüküyor.

Ancak Allah cc. hadisi kutsi de oruç tutan kişinin amelinin karşılığını "Ben vereceğim" Deyip oruç tutmanın sadece Allah’ın rızasını gözeten bir ibadet olduğunu gözlemlemekteyiz. Bu nedenledir ki oruç tutanın mükafatını sadece Allah’a aittir.

Hiç yorum yok: