10 Eylül 2009 Perşembe

Ramazan’da Pekmez Tüketin

Ramazan Ayı’nın gelmesiyle özellikle inşaat,maden ve kömür ocakları gibi yerlerde ağır işlerde çalışanlar oruçlu olduklarından,aç ve susuz kaldıklarından dolayı,vücudu dinç ve zinde tutmak şart! Bu nedenle beslenme ve diyet uzmanları bol bol pekmez tüketilmesini öneriyor.Bu yılda Ramazan Ayı Türkiye genelinde en sıcak günlerin yaşandığı Ağustos ayına denk geldi.Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerine çıktığı bu ayda vücudun daha fazla enerji harcadığını kaydeden uzmanlar, sıcaklardan dolayı insan vücudunun terleme yoluyla çok fazla su kaybettiğini bu nedenle vücudun özellikle Ramazan Ayı’nda kaybettiği su ihtiyacını maden suyu ve su ile giderilmesi gerektiğinim vücut sağlığı açısından oldukça önemli olduğunun altını çiziyor.Uzmanlar,gün boyu aç kalınacağından sahurda bilinçsiz yemek yerine gün boyunca enerji verecek ve mineral açıdan değeri yüksek olan pekmez ve bal gibi gıdaların tercih edilmesi gerektiğini belirtiyor.

Hiç yorum yok: