2 Eylül 2009 Çarşamba

Ramazan Ayı’nda Nasıl Beslenilmelidir?

Ramazan Ayı’nda gün boyunca yemek yenilmediğinden dolayı vücut sağlığı için imsak ve iftar vaktinde alınan besinlere oldukça önem gösterilmelidir.Ramazan Ayı’nın gelmesiyle beslenme alışkanlığı da değişeceğinden ötürü gün boyunca vücut aç kalacağından dolayı sahur vaktinde günlük yapılan rutin kahvaltıdaki besin değerinden daha yüksek olan açlık hissi uyandırmayacak tok tutacak besinler tercih edilmelidir.Aynı şekilde iftar vaktinde de akşam alınan besinlerden içerik olarak daha zengin besinler tüketilmeli,bu şekilde düzenli ve dengeli beslenmek vücut sağlığı açısından oldukça önemlidir.Ramazan da dengeli ve yeterli beslenmek için sahur vakti kesinlikle atlanmamalı,sahur vaktinde su ile niyetlenmek,gece yatmadan önce besin tüketmek son derece zararlıdır.

Ramazan Ayı’nda gün içerisinde sağlık beslenmek için üç öğün besin tüketmek gerekmektedir.Üç öğünden öğünden az besin tüketen kişilerde sindirim problemleri,bağırsak problemleri,ani tansiyon yükselmeleri gibi belirtiler sık görülmektedir.

Ramazan Ayı’nda sahur vaktinde;

* 1-2 dilim ekmek
* 1-2 dilim peynir ya da yaklaşık olarak aynı besin değerlerine sahip yumurta
* 5-6 adet zeytin
* domates ve salatalık gibi hafif sebzeler
* meyve ya da 1-2 çay kaşığı reçel ya da bal




İftar vaktinde ise;

* 1 kase çorba
* 1 kase yoğurt
* 1 porsiyon etli sebze ya da et yemeği
* 1-2 dilim ekmek
* domates,salatalık



en ideal uygulanması gereken yemek programları bunlardır.

Hiç yorum yok: