9 Temmuz 2009 Perşembe

Müjde Ramazan Zamları Arasında Ekmek ve Ramazan Pidesi Bulunmayacak

Ramazan Bayramı denince akla gelen ilk şeylerden biri iftar ve sahur sofralarıdır. Fakat ne yazıkki Ramazan boyunca gıda fiyatlarına gelen zamlar vatandaşın belini bükmeye devam ediyor. Fakat en azından bu Ramazan için rahatlatıcı bir haber Fırıncılar Federasyonundan geldi. Ramazan sofralarının kare aslarından ekmek ve Ramazan pidesinin fiyatı federasyona göre en azından Ramazan süresince zamlanmayacak.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı'nın yaptığı açıklamaya göre, federasyonun krizden bu yana takındığı zamdan kaçınma tavrının Ramazan boyunca süreceğini açıkladı. Ve zamsız sürecin 3 ay kadar sürdürülebileceğini söyledi. Tabi bu durum hammadde fiyatlarına göre daha netlik kazanacak ve eğer hammadde fiyatları üreticiye zorluk çıkarmazsa 2010 yılına kadar fiyatlarda değişiklik düşünülmüyor.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, "Ramazan ayında tüketilen pidelerde de vatandaşa desteğimiz olsun istiyoruz. Bunun için çalışmalarda bulunuyoruz. Geçen yıl pidenin kilo fiyatı 3.3 TL'ydi. 300 gramlık normal bir pide 1 TL'ye geliyordu. Bu yıl da değişiklik olmaması için çalışıyoruz. Tahminimce bu yıl vatandaşımız aynı fiyattan pide yiyecek" diyerek bu konuya açıklık getirdi.

Hiç yorum yok: