31 Temmuz 2009 Cuma

Diyanet İşleri 2009 İçin Sadaka-ı fıtırı Belirledi

Anadolu Ajansının haberine göre bu yıl için geçerli olacak 2009 Ramazan başlangıcından 2010 Ramazan başlangıcına kadar olan fitre miktarları aşağıda belirtiliyor.

Dini Soruları Cevaplandırma Komisyonunun ''2009 Yılı Sadaka-ı Fıtır Miktarı'' ile ilgili kararının görüşüldüğü toplantıda, asgari ücret geçim standardı ve gıda fiyatları gibi kriterlerle bir kişinin günlük asgari gıda ihtiyacı göz önüne alınarak, 2009 Yılı Ramazan ayının başlangıcından, 2010 Yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar olan sürede fitre miktarı 6,50 TL olarak belirlendi.

Fitrenin ayni olarak ödenebileceği gibi nakden de ödenebileceği belirtildi. Belirlenen miktarın asgari miktar olduğu, idealin ''kişinin yaşam standartlarına göre, ailesinde günlük olarak kişi başına düşen harcamalarına karşılık gelen bir meblağın verilmesi olduğunun'' tavsiye edilmesi kararlaştırıldı.

23 Temmuz 2009 Perşembe

Ramazanda Yüzde 50 İndirimli Otel Fırsatları

Ramazan için geri saydığımız bu günlerde, tatil de oldukça cezbeden bir yere sahip. Referans gazetesinin hazırladığı habere göre, Ramazan için birçok turizm tesisi iddialı oranlarda indirime hazırlanıyor. Böylece hem huzurlu bir Ramazan bayramı geçirebilecek hem de ucuz bir tatil fırsatı yakalayabileceksiniz.

Habere göre:

Kriz nedeniyle bu yıl gelirlerde yüzde 10 daralma yaşanması beklenen turizm sektörü, Ramazan ayı ağustosa denk geldiği için farklı arayışlara yöneldi. Tesettür oteller diğer müşterilere de hizmet verecek.

Ramazan'ın 30 yıl sonra ağustosa denk gelmesi üzerine müşteri kaybetme korkusu yaşayan turizmciler, yüzde 50'yi aşan indirimlerin yanı sıra şerbetçisinden meddahına, Ramazan çadırından fasıl grubuna kadar pek çok eğlenceli aktiviteye imza atmayı planlıyor.

Geçen yıl Ramazan'da yüzde 50'ye varan yerli turist kaybı yaşayan seyahat acenteleri de iç turizmdeki kaybı telafi etmek için yurtdışına yöneldi.

Geçen Ramazan'da kapısına kilit vurmak zorunda kalan tesettür oteller ise müşteri çekebilmek için konsept değiştirip açık müşterilere de hizmet vermeye hazırlanıyor.

Sektörün yılın ilk yarısında yüzde 7'lik kayıp yaşadığını belirten Hilton Otelleri İstanbul Bölge Müdürü Armin Zerunyan, otellerin bu yıl programlarını çeşitlendirdiğini söyledi. Zerunyan, Ramazan'da yerli turistle birlikte Ortadoğulu turisti de tavlamak için pek çok çalışma yapıldığını kaydetti.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut ise geçen yıl Ramazan'da, iç turizmde yüzde 50 düşüş olduğunu hatırlatarak, "Bu yıl da yerli ve yabancı Müslüman turistte azalma kaçınılmaz. Bu düşüşü Avrupa Birliği (AB) ve Rusya'dan gelen turistlerle telafi etmeye çalışacağız" dedi.

Bu dönemde yurtdışından gelen ziyaretçi sayısının değişmeyeceğini savunan Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel, yüzde 50'leri aşan indirim kampanyaları nedeniyle yurtdışından gelen Müslüman turistin artabileceğini vurguladı.

Öncel, "Bence Ramazan olumsuz olmayacak. Oteller indirim, iftar saatlerine yönelik programlar ve çeşitli eğlenceler hazırlıyor" diye konuştu.

Oruç tutmayanlar gelir

Ramazan'la birlikte otellerin programlarını çeşitlendirdiğini anlatan Club İremtur Yönetim Kurulu Başkanı Saadettin Ulubay ise oruç tutanlar için iftar eğlencelerinden sahura özel mönülere kadar pek çok hizmet sunulduğunu söyledi. Ancak Türkiye'nin, Ramazan'da oruç tutmakta zorlanan Müslümanların da uğrak noktası olacağını kaydeden Ulubay, bu nedenle oruç tutan ve tutmayanlar için Türkiye'nin merkez olabileceğini söyledi.

Ramazan nedeniyle ağustostaki konaklamalarda ciddi anlamda kayıplar olduğunu belirten VIP Turizm CEO'su Ceylan Pirinçcioğlu ise rezervasyonların büyük çoğunluğunun bayram ve bayram sonrasına kaydığını belirtti. Bayram ve sonrası için şimdiden rezervasyonlar almaya başladıklarını kaydeden Pirinçcioğlu, bayramdan sonra açığı kapatmayı beklediklerini kaydetti.

Ramazan için kim ne yapıyor?

Club Familia Başı açık müşteriye de hizmet

Daha çok muhafazakâr kesimin tercih ettiği Club Familia Otel, Ramazan'da oruç tutsun tutmasın, başı açık olsun veya olmasın tüm müşterilere hizmet verecek. Genel Müdür Ruhat Ülgen Cengiz, "Ramazan'da tatile gidilmez" algısını değiştirmek istediklerini söyledi: "İnsanlar burada, sanki oruç tutmayanlar hizmet alamayacak gibi bir izlenime sahip. Oysa herkesi ağırlıyoruz. Ayrıca Ramazan ayı boyunca fiyatlarımızda da çok ciddi indirime gideceğiz. Normalde 190 TL olan günlük oda fiyatımızı Ramazan'da 50-55 TL'ye düşüreceğiz. Otelimizde Ramazan'ın ruhuna uygun programlar yapacağız. Havuzlarımız sahura kadar açık olacak." Şah Inn Ramazan için çadırlar kuracak Geçen Ramazan'da doluluğun yüzde 80 düştüğünü belirten Şah Inn Paradise Genel Müdürü Yusuf Yücel, bu yıl özel program hazırladıklarını belirterek, "Kendimize 'Bu fırsat 30 yılda bir gelir' diye slogan belirledik. Sultanahmet'teki gibi çadırlar kuracağız. Şerbetçisi, meddahı, lokma dökeni, gözleme yapanı olacak. 92 euro olan fiyatlarımız 23 euroya inecek. Her gece fasıl eşliğinde iftar yapılacak, mescitte teravih namazı kılınacak. Tasavvuf programları, dini sohbetler olacak. Ortaoyunları sergileyeceğiz. Havuzlarımız sahura kadar açık olacak. Denizi aydınlatacağız" dedi.

VIP Turizm Ağırlık inanç turlarında

Ramazan'da günübirlik 97 TL ile 2 gece konaklamalı 697 TL'ye varan fiyatlarla her kesime hitap eden alternatif programlar sunacaklarını anlatan VIP Turizm CEO'su Ceylan Pirinçcioğlu, bayram için de özel fırsat paketleriyle yurtdışı turları planladıklarını söyledi. Ramazan ayını kapsayan 22 Ağustos-18 Eylül tarihleri arasında Edirne, Bursa, Konya ve Şanlıurfa bölgelerine inanç turizmine yönelik özel kültür turu paketleri hazırlayan VIP Turizm, bu turları otobüs ve uçak olmak üzere iki seçenekli olarak sunacak.

The Green Park Osmanlı mutfağıyla tavlayacak

Ramazan ile birlikte yerli turist ve Ortadoğulu turist rezervasyonlarında bu yıl daralma olacağını belirten The Green Park Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Adil Üstündağ, "Ağustos sonuna kadar devam eden Ortadoğulu turist akınının, bu yıl Ramazan'ın sezona denk gelmesiyle erken kesilmesi bekleniyor. Bu nedenle Ramazan'a özel hazırlıklar içindeyiz. Özellikle mönümüzü Ramazan'a uygun hale getirdik" dedi. Üstündağ, Ramazan boyunca müşterilerine Osmanlı mutfağından örnekler sunacaklarını belirtti.

Antik Hotel Mahle ışıklarıyla bekliyor

Antik Hotel, bu yıl müşterilerini bir Ramazan geleneği olan mahle ışıklarıyla ağırlayacak. Antik Hotel Genel Müdürü Sevda Yılgaz, "Ağırlıklı olarak AB, İtalya, İspanya ve ABD'den konuk ağırladığımız için Ramazan bizi ne iyi ne de kötü etkiliyor. Ama biz Ramazan'ı hem İstanbullulara hem yabancılara yaşatmaya çalışıyoruz. Bu sene sloganımız, 'Mahle ışıklarıyla bekliyoruz' olacak" dedi.

Hilton Otelleri Ramazan'a özel mönüler hazırladı

Ramazan ayına özel mönüler hazırladıklarını ve bu mönülerde Ortadoğulu turistler için Arapça bölüme yer verdiklerini belirten Hilton Otelleri İstanbul Bölge Müdürü Armin Zerunyan, ayrıca odalarda Arapça kanal sayısını artırdıklarını dile getirdi. Satış birimindeyse Ortadoğu pazarına yönelik bir bölüm oluşturduklarını ifade eden Zerunyan, Ortadoğulu turistlerin Avrupalılara göre otelde daha fazla harcama yaptıklarına dikkat çekti.

19 Temmuz 2009 Pazar

Miraç Kandili Mübarek Olsun

Bugün hepimizin bildiği gibi Miraç Kandili gecesi. Diyanet sayfasından bugün için yayınlanan mesajı biz de aynen size iletiyoruz.

Miraç Kandili Mesajı

10 Ağustos 2007 Cuma gününü Cumartesiye bağlayan gece Peygamberimizin bütün insanlığı temsîlen Cenab-ı Hak’kın yüksek huzuruna kabulü anlamına gelen kutlu Miraç gecesini yeniden idrak etmiş olacağız.
Recep ayının 27. gecesinin tanık olduğu bu ‘büyük buluşma’, aslında her müminin günde beş kez namaz aracılığıyla bir sırrını yaşadığı hikmetlerle dolu bir yolculuktur.
Miraç, insanın erdem yolculuğu, beşerilikten insaniliğe yükseliş hikayesidir.
Sadece Mescid-i Haram, Mescid-i Aksa ve varlığın düzeylerinde, hakikat göğünün katmanlarında değil, insanlığın Allah’a ulaşan yolunun duraklarında da gerçekleşmiş kutlu bir yolculuktur.
Miraç, göklere olduğu kadar, insanın kendi semasına, yani kalbine ve iç dünyasına doğru da yapması gereken bir yolculuktur. Yeryüzünün iki manevi merkezinde, Mescid-i Haram ve Mescid-i Aksa’da ve göklerde Hz. Peygamber’le gerçekleşen bu kutlu yolculuk, bugün bizim için manevi merkez olan gönül dünyamızda gerçekleşmelidir.
Sevgili Peygamberimizin Miraç’ından ilham alarak bireyin, toplumun ve topyekün insanlığın yükselişi üzerinde düşünmek zorundayız. Tarih bize milletlerin ve devletlerin sadece siyasi kudret, ekonomik güç ve teknolojik üstünlükle yükselemeyeceğini açık bir şekilde göstermiştir. Milletlerin yükselişi ancak siyaseti ahlakla, maddi gücü erdemle, teknolojik üstünlüğü ilim ve irfanla buluşturarak gerçekleşebilir. Hatta, güç ve kudret sahibi nice milletlerin ve devletlerin bu değerleri yitirdiğinde hem kendilerini hem de insanlığı aşağıların aşağısına yuvarlaması kaçınılmazdır. Bu sebepledir ki, her zaman derin üzüntülerimizi tekrarlamak zorunda kaldığımız insanlık dramlarına her geçen gün bir yenisinin eklendiğine şahit oluyoruz.
Doğulu Batılı kayda değer bütün önemli düşünürlerin insanlık açısından ‘gerileme ve bozulmanın öne çıktığı bir çağ’ olarak niteledikleri modern zamanlarda insanın yitirmiş olduğu aşkın boyutu yeniden kazanabilmesi için bir imkandır Miraç.
Miraç, Allah’ın sonsuzluğuna, büyüklüğüne ve birliğine yapılan en görkemli şahitliktir.
Miraç’ı hatırlamak ve anmak, günde beş kez kapısını çaldığımız Allah’ın sonsuz merhametine yeniden ulaşma dileğidir.
Miraç bizlere, Cenab-ı Hak’kın kullarını sevgi ve rahmet gözüyle görebilme imkanı sunar.
Bugün, dünyada, yakınımızdaki komşularımızdan başlamak üzere, savaşlar, işgaller, dünyamızı tehdit eden doğal afetler, küresel ısınma ve diğer tabii tehlikeler, insanların ve devletlerin hırs ve tutkuları yüzünden karşı karşıya kaldığımız olumsuzluklardan kurtulmak için Allah’ın sonsuz merhametinin kapısını dua ve niyazla çalmanın da seçkin bir anıdır.
Bu anın değerini iyi bilelim ve ‘duanız olmasa ne ehemmiyetiniz var” ayetine sımsıkı sarılalım.
Unutmayalım, dua da bir miraçtır ve dua Allah ile kul arasında yüksek bir bağdır; insanın bu dünyadaki yalnızlığını gideren en büyük buluşmadır.
Daha güzel bir dünya, daha erdemli bir yaşam ve daha esenlikli bir hayat için dua ve ibadet etmekle yükümlüyüz.
Bu duygularla ülkemizde ve dünyada yaşayan bütün Müslümanların kutlu Miraç kandilini tebrik ediyor, bu kutlu gecede Yüce Mevla’ya açılan ellerin ve yapılan duaların, bütün İslam aleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın hidayetine, başta yakın çevremiz ile İsrâ ve Miraç mucizesinin cereyan ettiği kutsal topraklar olmak üzere bütün dünyada hak ihlallerinin, acı ve göz yaşının yerini kalıcı bir huzur ve barışın almasına vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.
Prof. Dr. Ali BARDAKOĞLU
Diyanet İşleri Başkanı

9 Temmuz 2009 Perşembe

Müjde Ramazan Zamları Arasında Ekmek ve Ramazan Pidesi Bulunmayacak

Ramazan Bayramı denince akla gelen ilk şeylerden biri iftar ve sahur sofralarıdır. Fakat ne yazıkki Ramazan boyunca gıda fiyatlarına gelen zamlar vatandaşın belini bükmeye devam ediyor. Fakat en azından bu Ramazan için rahatlatıcı bir haber Fırıncılar Federasyonundan geldi. Ramazan sofralarının kare aslarından ekmek ve Ramazan pidesinin fiyatı federasyona göre en azından Ramazan süresince zamlanmayacak.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı'nın yaptığı açıklamaya göre, federasyonun krizden bu yana takındığı zamdan kaçınma tavrının Ramazan boyunca süreceğini açıkladı. Ve zamsız sürecin 3 ay kadar sürdürülebileceğini söyledi. Tabi bu durum hammadde fiyatlarına göre daha netlik kazanacak ve eğer hammadde fiyatları üreticiye zorluk çıkarmazsa 2010 yılına kadar fiyatlarda değişiklik düşünülmüyor.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, "Ramazan ayında tüketilen pidelerde de vatandaşa desteğimiz olsun istiyoruz. Bunun için çalışmalarda bulunuyoruz. Geçen yıl pidenin kilo fiyatı 3.3 TL'ydi. 300 gramlık normal bir pide 1 TL'ye geliyordu. Bu yıl da değişiklik olmaması için çalışıyoruz. Tahminimce bu yıl vatandaşımız aynı fiyattan pide yiyecek" diyerek bu konuya açıklık getirdi.

6 Temmuz 2009 Pazartesi

2009 Ramazan İmsakiyesi, İllere Göre İftar ve İmsak Saatleri

Üç kutsal ayın ilki Recep ayındayız, yani mübarek ramazan ayına gerçekten çok az kaldı. Önümüzde bir Şaban ayı var ve ondan sonra Ramazan ayına gireceğiz. Ramazan ayına yaklaştıkça İftar ve İmsak saatlerinin önemi de giderek artıyor.

Biz de sizlere il il, iftar ve sahur saatlerini öğrenebileceğiniz, aylık olarak bütün namaz saatlerini kontrol edebileceğiniz bir kaynağı sunmak istiyoruz. Ramazana 1 ay kaladan itibaren Ramazan'a ait 2009 yılının iftar ve sahur saatlerini yani imsakiyesini de bulabileceksiniz. Sadece hangi ilde yaşadığınızı seçip Hesapla'ya basmanız yeterli.

2009 Ramazan İmsakiyesi, İllere Göre Sahur ve İftar Saatleri

5 Temmuz 2009 Pazar

Şah Inn Paradise Antalya'da İslami Disko

Daha önce İslami koşullara uygun olarak özellikle de yaklaşan Ramazan Bayramı için gidebileceğiniz çeşitli tatil yörelerini sizlere tanıtmaya çalışmıştık. Ramazan yaklaştıkça başka alternatifleri de sizlere sunmaya devam edeceğiz.

Şah Inn Paradise'da bu anlattığımız islami oteller arasında önemli bir yer alan Antalya yöresine dahil bir oteldi, en önemli özellikleri ise Antalya-Mavikent mevkiinde denize sıfır olması ve muhteşem güzellikte bir denize sahip olmasıydı. Tabi İslami edeplere uygun olarak alkol servisi bulunmuyor ve kadınlar için ayrı havuzlar bulunuyordu.

Daha önce sizlere bahsetmediğimiz bir ayrıntı ise Şah Inn Paradise oteldeki Disko. Öyle hemen olmaz demeyin çünkü özellikle hanımlar bu diskoya oldukça sevinecekler. Şah Inn Paradise otelin içinde bulunan bu diskoda saat 22:00 ile 04:00 arası eğlence kesintisiz sürüyor. Disko tabii ki gönüllerinizi ferah tutabileceğiniz şekilde islami koşullara uygun. Erkeklerin alınmadığı sadece hanımların gönül rahatlığıyla eğlenebildiği ve kurtlarını dökebildiği hoş bir alkolsüz yüksek tabureli barı olan ortada bir dans pisti olan güzel ve ferah bir salon. Üstelik şarkıları çalan kişiler de tamamiyle kadınlardan oluşuyor ve Hadise'den tutun, Kenan Doğulu'ya her türlü şarkıcı ayrım yapılmadan çalınıyor.

Daha önce Şah Inn Paradise'ın fiyatları hakkında detaylı bilgi vermemiştik. Fırsat gelmişken fiyatları ve iletişim bilgilerini de paylaşabiliriz.

01-10 Temmuz 81 EURO
11Temmuz -19 Ağustos 92EURO
20Ağustos-18 Eylül 33EURO
19-27 Eylül 54EURO
28Eylül- 10 Ekim 38EURO

Kontenjanlar ise genellikle dolu durumda ama şansınızı denemekten bir zarar gelmeyecektir.

Şah inn Paradise 1.Sınıf Tatil Köyü Merkez
Adres : Mavikent Kumluca ANTALYA
Telefon : +90 242 88 44 666
Faks : +90 242 88 444 90

Şah inn Paradise İstanbul Ofisi - Başakşehir
Adres : Başakşehir 5.Etap Uğur İş Merkezi C Blok Kat : 4 Daire : 45 Başakşehir / İSTANBUL
Telefon : +90 212 488 62 20 - 488 66 20
Faks: +90 212 488 62 21


Şah inn Paradise İstanbul Ofisi - Levent
Adres : Konaklar Mah. Çınar Sk. Emlak Bankası Apt. No:1 Kat:4 D:14 / 4 Levent İSTANBUL
Telefon : +90 212 325 43 35 - 269 27 72
Faks : +90 212 325 22 10

4 Temmuz 2009 Cumartesi

Ramazan Ayında Oruç Tutmak İnsan İçin Bir Kalkandır

Rasulullah Sallallahu Aleyhi Vesellem şöyle buyurmuştur. “Oruç, insan için bir kalkandır. İnsan onu delmediği müddetçe….”
(Hakim, Tergib)

İZAH: Orucun kalkan olması demek, insanın kalkanla kendini koruduğu gibi, oruçlunun da düşmanı olan şeytandan korumasıdır. Bir hadiste, “oruç Allahın azabından korunmadır” buyrulmuştur. Başka, bir rivayette; “oruç cehennemden korumaktır” buyrulmuştur.

Bir hadiste bildirildiğine göre, biri “ ya Rasulallah, oruç ne ile bozulur?” dedi. Rasulullah Sallallahu Aleyhi Vesellem “ yalan ve gıybetle” buyurdu. Bu iki hadiste ve bunun gibi daha birçok hadislerde, buna benzer kötülerden ısrarla sarınılması belirtilmiş, bir bakıma, böyle yapmanın orucu zayi etmek olduğuna karar verilmiştir.
Zamanımızda orucun vaktini geçirmek için, onun bunun hakkında boş şeyler konuşmak, iş olarak kabul edilmekteydi. Bazı âlimlere göre yalan ve gıybetle oruç bozulur. Bu iki şey, o zatlara göre, yemek içmek gibi orucu bozan şeylerdendir. Alimlerin çoğunluğuna göre, her ne kadar bunlarla oruç bozulmasa da, orucun bereketlerinin gitmesi hususunda kimsenin itirazı yoktur.

Oruç insan için bir kalkandır. Bundan dolayı oruçlu kişi, diliyle alay etmek, çekişmek gibi cahilce bir söz söylememeli, başkası sataşmak isterse, ona, “ben oruçluyum” demelidir.